DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Blev tvungen att köpa Elements också

Sedan en tid så prenumererar jag på PS och LR CC. Funkar jättebra tycker jag. Men vissa saker tycker jag är bökigt i PS, speciellt när jag skall göra montage. Har läst, kollat på Moderskeppet och försökt, men till slut gav jag upp. Visst fick jag till det till slut, men ack så mycket krångligare än vad jag är van med. Kanske stämmer det att det är "svårt att lära gamla hundar sitta".

Så för att tag sedan så slog jag till och köpte även Elements, så nu känner jag mig hemma igen.

Har väl pillat ihop några montage, detta är det senaste. En blandning av en del bilder som jag fotade i Gysinge för att par veckor sedan. 

Trevlig helg !Postat 2018-02-16 20:54 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Snön smälter

Nja, så farligt är det väl inte, fortfarande väldigt mycket snö kvar men tråkigt när det försvinner från träden. Det är ju det som är det vackra. 

Gick ner till min gran för att slänga ut lite mat, men det var väldigt dåligt med fåglar i går så det fick bli lite bling-bling i granen i stället. Något måste man ju fota......eller :-)

Go´kväll !Postat 2018-02-15 21:44 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Sommarbröllop

Någon kanske såg min blogg i augusti från en svensexa. Brorsans grabb skulle gifta sig. Det kom aldrig några bröllopsbilder då så jag tänkte visa några av dom nu i stället. 

Jag hade många planer, men ungdomar är tidsoptimister, glad att vi ändå hann med så många bilder som vi gjorde. Först så fotade vi en del hemma hos dom. Barnen var tärna och bestman.

Sedan blev det en del bilder i kyrkparken, lite stressigt så jag grämde mig lite över skuggorna som blev på flera bilder men vi hade inte tid att flytta runt så mycket.

Visar inga bilder inifrån kyrkan, det kan få vara lite privat. Jo, en bild tar vi. 

Lilla Ellie var inte så värst intresserad av att morbror gifte sig, efter detta kom hon springandes mot mig och skulle kolla på bilderna.

Är man på sitt första bröllop så måste man få käka tårta. Tror hon hann med fem tårtspadar.

Optimistiskt så var tanken att vi skulle fota dom med häst ( då Krille är travtränare ) efter bröllopet men det fanns det naturligtvis ingen tid till. Så dom bilderna fick vi ta en vecka senare. Även då blev det lite stressigt, solen försvann snabbt.

Rätt kul att vara bröllopsfotograf men det är inget jag tar åt mig i vanliga fall. Dom som frågat som inte varit släkt har jag sagt stort nej till.

Massor med bilder från förberedelser till festen efteråt resulterade i en fotobok till dom.

Känner mig nog mest hemma i naturen.

  //  Ing-MariePostat 2018-02-12 20:53 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Lite blandat sen sist

En em. var det läge för lite "glitterfoto" men det är så mycket snö så jag fick hålla till godo med vad jag kunde fånga från cykelbanan här bakom. 

Har märkt att två av mina stjärtmesar ser väldigt mörka eller smutsiga ut. Lade in bilderna i en facebookgrupp och frågade om det hade med ålder att göra eller om dom bosatt sig i en skorsten. Fick till svar att det inte hade med ålder att göra utan dom har nog lortat ner sig. Min tanke är att dom kanske har hittat en grill någonstans, där kan det ju finnas lite fett kvar på gallret. Men det är bara dom som vet :-)

Full fart mest hela tiden 

Försöker få till lite annan bakgrund ibland, men man hinner aldrig fram riktigt.

Satte lite fett i granen som dom snart upptäckte.

Efter min mat så blev dom tydligen sugen på lite kusar i tallen, eller vad dom nu hittade.

Dags att sätta Hacke på diet tror jag, ser ut som om han har ätit lite för mycket smör

I dag gick jag emot honom för att se hur länge han vågade sitta kvar, jag hade kameran framför ansiktet och inte förrän jag var ca 1,5 meter ifrån honom så stack han. ( obeskuren med 200 mm ) 

Säger go´kväll med två bilder på Kolis.

  //   Ing-MariePostat 2018-02-11 17:38 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Sur gubbe

Sur ? Ja, kan man vara annat än sur när man vet att livet tar slut efter ett par minuter ? Sa gubben i bubblan

Kanske inget glatt inlägg så här inför helgen, men blir det tillräckligt kallt så kanske jag kan få till en gladare såpbubblegubbe.

Trevlig helg på er !

  //  Ing-MariePostat 2018-02-09 15:48 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 118 Nästa