DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det finns en äng.

I fredags fick mamma somna in efter några jobbiga veckor. Det känns sorgligt, tufft, men också skönt att hon har fått ro nu.

Tror hon var runt 15 år här.

Glad att jag har fina bilder på henne från hennes 90-årsdag i februari i år.

Dikten har pappa skrivit.

Nu känns det skönt att jag skall åka iväg ut i skogen på ett litet äventyr med kompisar i kväll så man får skingra tankarna lite.

  // Ing-MariePostat 2018-06-17 09:11 | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Fullt av liv på kyrkogården

Fåglarna trivs där. Det finns massor med stora lövträd, skugga och så vattnar dom så gräset är fuktigt som gynnar maskarna som så många nu vill åt. Åkte dit i går strax innan solen försvann bakom kyrkan. Gillar när kvällsljuset lyser i bakgrunden. 

Nu blev det dom vanligaste som fastnade på bild, sädesärlor, flugsnappare och björktrast. Men såg även steglitser och stenknäck men dom ville inte vara med på bild.

Så här kommer en radda. 

Börjar med den enda blombilden, jätteboll med penséer bakom lite solreflexer.

Go´kväll ! 

 // Ing-Marie Postat 2018-06-13 21:37 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Happy and

Eller många glada änder var det

På kvällen på nationaldagen tog jag en tur till Högbo för att titta efter lite smått. Först så stötte jag ihop med familjen kanadagås med 24 ! ungar. Men det var många gäss utan barn så troligtvis var några kidnappade. Tror att dom kan göra så.

Vid det forsande vattnet vid kvarnen så var det ett gäng på 6-7 st riktigt små andungar. Dom underhöll mig länge. Vattnet var lite strömt och massor med flygfän som dom fångade och åt, man riktigt såg hur kul dom hade där dom cirklade runt. Mamman gjorde nog 3 el 4 försök att få med dom vidare, några följde henne uppför slänten på väg till gräsmattan där dom säkert skulle sova för natten, dom försvann utom synhåll för mig. Men två st var kvar och jagade för fullt. Gänget kom åter, lockade på dom två som var kvar, inget gensvar, dom gick igen. Efter flera försök så lade sig mamman i slänten och sov och alla ungar var i igen och fortsatte sitt jagande, vilken dom fortfarande höll på med när jag lämnade dom.

Var upp i helgen igen. Den här gången var det ett annat lekland som lockade. Väldigt strömt vatten, där stod dom och doppade huvudet, antagligen fanns det mat men tror även dom tyckte det var kul. Undrade nästan om det var strömstaren som var pappa.

Totalt orädda för människor, dom traskade runt på serveringen så jag var rädd att någon skulle kliva på dom. Flera gånger var dom och nöp mig i skorna, och dom kom ofta för nära närgränsen.

Efter lek och bus så blir man trött, tryggt och skönt tätt intill.

Är nog bäst att gå till mamma ändå.

Go´kväll !

  // Ing-MariePostat 2018-06-11 20:05 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Blå vingar

Mitt på heta dagen i det värsta ljuset åkte jag iväg för att fota i går. Nu skall inte vädret få sätta stopp för det mera tänkte jag. 

Åkte till Högbo för att spana in alla småttingar som nu finns där, flera olika kullar. Men plötsligt så får jag se en massa Blå jungfrusländor, dom var överallt. Så hos dom blev jag kvar en lång stund. Svårt ljus med knallgröna blad, men man fick leta ställen där ljuset inte var så starkt. Blev en aning stel i ryggen kände jag efteråt då man inte hade de allra bekvämast ställningarna för att få till det som man ville. Men jag klarade mig från att falla i vattnet i alla fall.

Gjorde många försök med att fånga dom flygande, men det var nästan omöjligt då bakgrunden oftast var för ljus. Men fick i alla fall några bilder jag blev nöjd med.

Hade bara 70-200 med mig, skall nog upp med makrot någon dag. Kanske gillar jag den här sortens bilder mera men det kan ju även vara kul att få några närbilder.

Som vanligt tjatar jag om........Klicka upp och förstora !

  //   Ing-Marie

PS. Det blev flera bilder på dom små andungarna ocksåPostat 2018-06-10 18:39 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Linslus

Var till Högbo häromkvällen för att kolla om gässen och änderna hade fått smått. Jodå, såg familjen gås med 24 ungar. Lade mig ner för att fånga några av de söta ungarna när dom kom upp för att picka i gräset.

Men när dom väl dök upp så kommer någon i vägen. Sakta spatserade den och gjorde så att jag inte såg dom små.

Och inte nog med det, den ställde sig som om den bad om att jag skulle fota den också.

Så jag gjorde väl det då.

( men det blev en massa andra bilder också, bl.a. på gräsandens ungar, kommer kanske bilder framöver )

Trevlig helg !

  // Ing-Marie Postat 2018-06-08 22:15 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 124 Nästa